Салата от праз със сметанов дресинг и хрян

Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г заквасена сметана
4 стръка копър
1-2 с. л. оцет
1 с. л. олио
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. настърган хрян
1 щипка естрагон
3 картофа
2 стръка праз
зелената част на 2 стръка лук



Начин на приготвяне:
1
Салата от праз със сметанов дресинг и хрян
Перата лук се бланшират за 30 секунди в кипяща вода, след това веднага се охлаждат в леденостудена вода. Две по две перата се връзват едно за друго.
2
Салата от праз със сметанов дресинг и хрян 2
Картофите се обелват, сваряват се и се нарязват на колелца.
3
Салата от праз със сметанов дресинг и хрян 3
Външните листа се отстраняват и празът се нарязва на равни парчета с дължина около 15 см. Оформят се снопчета от по 4 парчета праз и се връзват с перата лук. Поставят се в гевгир и се варят на пара около 15 минути под капак.
4
Салата от праз със сметанов дресинг и хрян 4
Копърът се нарязва наситно, смесва се с горчицата и олиото и се разбива. Добавят се настърганият хрян, оцетът, сол на вкус. Щом стане хомогенна смес, се добавя сметаната. Разбърква се и се ароматизира с естрагон.
5
Салата от праз със сметанов дресинг и хрян 5
Порциите се оформят, като в подходящи чинии се нареждат по 3 колелца картофи, между тях се поставя изправено снопче праз, а отстрани се сипва от дресинга. Салатата може да се декорира с ивички репички, магданоз и листа рукула.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: