Салата от рукула с лимоново-горчичен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2004
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос
 
Необходими продукти:
1 връзка рукула
150–200 г стерилизирани аспержи
100 г маринована херинга
1 връзка репички
2–3 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. сол
50 г лешници
1 яйце
1 с. л. горчица
1 скилидка чесън
1 с. л. лимонов сок
70–80 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос
Рукулата се почиства, нарязва се наедро и се поставя в салатиера.
2
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос 2
Репичките се нарязват на филийки, слагат се към рукулата и се подправят със зехтина, лимоновия сок и солта.
3
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос 3
Всички продукти за дресинга се поставят във висок съд и се разбиват с пасатор, докато добият консистенцията на рядка майонеза.
4
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос 4
Херингата се нарязва на ивици, а лешниците се смилат. В чинията се слага рукулата с репичките, отгоре се поставят аспержите, отстрани се подрежда херингата, полива се със соса и се поръсва обилно с лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: