Салата от рукула с лимоново-горчичен сос

Дата: 16.04.2004
Източник: Бон Апети
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос
 
Необходими продукти:
1 връзка рукула
70–80 мл олио
1 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън
1 с. л. горчица
1 яйце
50 г лешници
1/2 ч. л. сол
1 с. л. лимонов сок
2–3 с. л. зехтин
1 връзка репички
100 г маринована херинга
150–200 г стерилизирани аспержи
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула с лимоново-горчичен сосРукулата се почиства, нарязва се наедро и се поставя в салатиера.
2
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос 2Репичките се нарязват на филийки, слагат се към рукулата и се подправят със зехтина, лимоновия сок и солта.
3
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос 3Всички продукти за дресинга се поставят във висок съд и се разбиват с пасатор, докато добият консистенцията на рядка майонеза.
4
Салата от рукула с лимоново-горчичен сос 4Херингата се нарязва на ивици, а лешниците се смилат. В чинията се слага рукулата с репичките, отгоре се поставят аспержите, отстрани се подрежда херингата, полива се със соса и се поръсва обилно с лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта