Салата от спанак с пушена риба

Дата: 08.05.2003
Източник: Бон Апети
Салата от спанак с пушена риба
 
Необходими продукти:
1 пушена скумрия
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон
100 г кисело мляко
100 г заквасена сметана
100 г майонеза
1-2 с. л. зехтин
100 г синьо сирене
100 г орехови ядки
3 малки глави червен лук (100 г)
2-3 шепи спаначени листа (200 г)
бял пипер за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от спанак с пушена рибаСпанакът се нарязва на жулиени, червеният лук – на тънки шайби и се поставят в купа. Ореховите ядки се начупват и се запичат в сух тиган. Пушената скумрия се почиства от кожата и костите и се накъсва на парчета.
2
Салата от спанак с пушена риба 2Синьото сирене се намачква в купа и се налива малко зехтин или олио, за да се захване крем. Прибавят се майонезата, заквасената сметана, киселото мляко и накълцаната скилидка чесън, овкусява се с лимонов сок и бял пипер и се разбърква добре.
3
Салата от спанак с пушена риба 3В порционна чиния се оформя канапе от спанака и лука, върху него се подреждат парчетата пушена скумрия, отстрани се сипва приготвеният дресинг. Салатата се поръсва със запечените орехови ядки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта