Салата от ябълки, селъри и моркови

Дата: 15.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ябълка „Грени Смит“
5 стръка селъри (400 г)
4 моркова (600 г)
150 г заквасена сметана
4 с. л. сусам
6 с. л. олио
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
Олио от растителни масла Омега 3 - селекция от пет растителни масла, източник на естествени антиоксиданти (полифеноли), витамини (особено вит. E) и есенциални мастни киселини Омега 3.
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от ябълки, селъри и морковиМорковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Овкусяват се с 3 с. л. олио, сокът от 1/2 лимон и сол на вкус.
2
Салата от ябълки, селъри и моркови 2Селърито и ябълката се белят и се нарязват натънко на еднакви по големина парчета. Смесват се в купа и се овкусяват с останалите олио и лимонов сок. Посолява се.
3
Салата от ябълки, селъри и моркови 3Сметаната се посолява, подправя се с черен пипер и се разбърква хубаво, за да не останат бучки.
4
Салата от ябълки, селъри и моркови 4Салатата се сервира в чаши, като се редуват пластове моркови и ябълки със селъри. Между всеки пласт се слага сметана и накрая се поръсва със запечен сусам. По желание всяка порция се украсява с листенце селъри.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2016
Салата изненадва със свеж и много приятен вкус - хрупкава, сочна, слако-кисела ... Направих я в къщи, а след това и на колегите в офиса - всички я харесаха!
4.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
Благодаря за подробния отговор и се извинявам за въпроса,но не гледам предаването(чета рецептите тук),а и не живея в България Благодаря отново!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2014
Кремена, както сме показвали и коментирали и преди в предаването, у нас под това име (селъри) е популярен сорт целина, отглеждан специално заради стеблата. Българското й име би трябвало да бъде стеблена целина, но по магазините се продава като селъри, затова я наричаме така. Иначе има 3 вида целина: едната се гледа заради грудката – тя е най-познатата у нас и я наричаме целина. Има голяма, вкусна, ароматна грудка, тънки стебла с груби нишки и големи, твърди листа. Има силен аромат. Втората е стеблената или селъри. При нея стеблата са дебели, сочни, почти без нишки в тях, могат да се готвят като зеленчук. Грудката е съвсем малка, рядко има листа. Ароматът на стеблата е много по-деликатен, отколкото на грудката. Третият вид е кервизът, който се гледа само заради листата. Стеблата са къси, листата са крехки, малки, напомнят на магданозените. Грудката също е малка. Използват се за туршии, слагат се и в супи, имат силен аромат.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2014
Да разбирам ли,че селъри всъщност е целина?
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Изглежда повече от вкусно! А и е сервирана великолепно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта