Салата от зелен фасул

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелен фасул
2 домата
1 яйце
щипка червен пипер
6 с. л. кисело мляко
2 с. л. майонеза
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. дижонска горцица
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
зехтин за намасляване на фолиото


Начин на приготвяне:
1
Салата от зелен фасул
Фасулът се вари 15 минути в кипнала подсолена вода, след което се залива със студена вода и продължава да се вари без капак.
2
Салата от зелен фасул 2
Доматите се нарязват на едри парчета.
3
Салата от зелен фасул 3
Млякото се смесва с майонезата, подправя се със сол, оцет, горчица, наситнени магданоз и копър и се разбърква.
4
Салата от зелен фасул 4

В малка купичка се слага парче стреч фолио, което се намаслява със зехтин и в него се счупва яйцето. Посолява се и се подправя с червения пипер. Увива се във фолиото, завързва се и се забулва в кипнала вода за 3 минути.


5
Салата от зелен фасул 5
Зеленият фасул се поднася с доматите и забуленото яйце, като се полива с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: