Салата от зелен фасул

Дата: 10.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресен зелен фасул
20 г каперси
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 глава шалот
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
4 с. л. червен винен оцет
1 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от зелен фасулФасулът се почиства и се бланшира за 3–4 минути във вряща подсолена вода. След това се изважда и се охлажда под течаща студена вода.
2
Салата от зелен фасул 2Лукът и чесънът се наситняват и се заливат с 3 с. л. оцет. Оставят се да престоят 15 минути и се отцеждат.
3
Салата от зелен фасул 3Горчицата се разбърква с останалия оцет и при постоянно разбиване се налива зехтинът.
4
Салата от зелен фасул 4Добавят се накълцаните каперси и наситненият магданоз.
5
Салата от зелен фасул 5Лукът и чесънът се отцеждат и се смесват със зеления фасул. Салатата се залива с дресинга, овкусява се сол и черен пипер и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2016
Чудесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта