Салата Панцанела

Дата: 24.10.2015
Източник: Михаела
ТИТЛА: Чирак
Салата Панцанела
 
Необходими продукти:
200 г стар хляб
500 г домати
1 глава червен лук
1 с. л. каперси
10-12 маслини
3 с. л. оцет
5 с. л. олио (зехтин)
1 скилидка чесън
сирене „Пармезан“
 

Начин на приготвяне:
1
Хлябът се нарязва на средно големи кубчета и се запича за около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна.
2
Доматите се нарязват в купа на големи кубчета, накъсват се листата босилек и се прибавя лукът, нарязан на тънки кръгчета.
3
Половината от тази смес се слага в блендер, заедно с 3 с. л. оцет, 5 с. л. олио и скилидката чесън.

4
Запеченият хляб се прибавя към доматите и се полива с получения дресинг.
5
Добавят се каперсите и почистените от костилките маслини.

6
Салатата се поднася с настърган на лентички пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта