Салата „Празнична Марина"

Дата: 17.12.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Салата „Празнична Марина\
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
1 авокадо
12 зелени маслини (без костилки)
2 портокала
2 бр. киви
1 краставица
1 чепка грозде без семки
1 връзка млад лук
50 г печен шамфъстък
100 г синьо сирене
200 г пушена сьомга
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата „Празнична Марина\Това е една празнична и специална салата. Правя я тогава, когато имам сериозни поводи. Почистете марулята и нарежете. Краставицата я нарежете на пръчици, дълги 3,5 см и с дебелина от 0,5 см. Пресният лук го нарежете под ъгъл. Вижте снимката. Почистете и нарежете портокалите, кивитата и зелените маслини. От гроздето прибавете зърната цели.
2
Салата „Празнична Марина\Внимателно размесете и пригответе дресинга. Той е много прост и бърз – смесете зехтина, лимоновия сок, нарязания наедро копър и солта, и пасирайте.
3
Салата „Празнична Марина\Разделете получената до тук салата в две подходящи чинии и във всяка от тях, поставете покрай края по 100 г от пушената сьомга. Разделете надве ядките и синьото сирене и поръсете с тях върху салатата. Поръсете обилно с направения дресинг. Това е удивително вкусна салата – да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта