Салата „Прошуто“

Дата: 14.10.2009
Източник: Бон Апети
Салата „Прошуто“
 
Необходими продукти:
100 г „Пармезан”
25 мл сос „Винегрет“
чери доматчета и див лук за украса
10 г маслини
5 г каперси
20 г сушени домати
25 г жълти чушки
25 г червени чушки
20 г селари
30 г тиквички
50 г рукула
50 г салата „Айсберг“
50 г прошуто
40 г кашкавал
25 мл сос „Салатфикс“
 

Начин на приготвяне:
1
Кашкавалът и пармезанът се настъргват и се омесват добре. Сместа се поставя в тиган за палачинки или върху силиконово килимче. Пече се от едната страна. Топлата смес се поставя върху съд, чиято форма трябва да приеме пармезановата кошничка, и се оставя да изстине.
2
Чушките и тиквичките, нарязани наедро, се пекат на грил. Салатата и рукулата се накъсват в купа. Прибавят се маслините, селарито, сушените домати и каперсите, опечените чушки и тиквички. Сместа се обърква добре със сосовете и се сипва в пармезановата кошничка.
3
Отгоре се поставя нарязаното прошуто и салатата се украсява с чери доматчета и див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта