Салата с алабаш, сусам и джинджифил

Дата: 23.02.2005
Източник: Бон Апети
Салата с алабаш, сусам и джинджифил
 
Необходими продукти:
1 глава алабаш
2 резена пресен джинджифил
3 с. л. ябълков оцет
3 с. л. олио
2 с. л. сусам
1 ч. л. захар
1 непълна ч. л. естрагон
2-3 щипки червен лют пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с алабаш, сусам и джинджифилАлабашът се измива, обелва се и се нарязва първо на филийки, след това - на тънки ивици. Бланшира се за кратко във вряща подсолена вода, след което се измива със студена вода в гевгир и се оставя да се отцежда.
2
Салата с алабаш, сусам и джинджифил 2В купа се смесват естрагонът, оцетът, обеленият и накълцан джинджифил, солта и захарта.
3
Салата с алабаш, сусам и джинджифил 3Алабашът се поставя в подходяща купа, полива се със заливката, прибавя се олиото, поръсва се със сусам и червен пипер. Оставя се да престои поне 1 час, след което се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта