Салата с боб и зеленчуци в хрупкава купичка

Дата: 22.02.2010
Източник: Бон Апети
Салата с боб и зеленчуци в хрупкава купичка
 
Необходими продукти:
150 г шарен боб
250 г моркови
2 червени чушки
1/2 глава червен лук
3 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
2 скилидки чесън
сол и бял пипер на вкус
магданоз и пресен лук за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Бобът се накисва за 4–5 часа, след това се сварява и се отцежда. Оставя се да изстине, като се посолява и се сипва зехтинът, за да не изсъхне.
2
Морковите се стържат на едро ренде, чушките се режат на ленти, червеният лук – на тънки шайби, а чесънът – наситно. Всичко се разбърква добре, овкусява се със сол и бял пипер и се добавя балсамовият оцет.
3
Салатата се сервира в купа и се украсява с нарязан наситно магданоз и пера пресен лук.
 
 
Съвети:
1. Ако нямате време, ползвайте консервиран боб.
2. Може да замените боба с нахут.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта