Салата с фенел и репички

Дата: 03.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 фенел (250 г)
2 връзки репички
зелената част на 2 стръка лук
4 стръка копър
5 с. л. зехтин
1 с. л. сол
1 ч. л. настъргана лимонова кора
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с фенел и репичкиГлавата фенел (или "резене" в някои краища на България) се разрязва на половини, след това – на фини ивици и се слага в купа. Репичките, листата им и зелената част на лука се нарязват наситно и се добавят към фенела.
2
Салата с фенел и репички 2Настърганата лимонова кора и нарязаният наситно копър се поставят в купа и се заливат с лимоновия сок. Оставят се да престоят няколко минути. След това се налива зехтинът, посолява се и се разбърква добре.
3
Салата с фенел и репички 3Салатата се залива с приготвения дресинг. Консумира се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


529 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта