Салата с грейпфрут и меден дресинг

Дата: 24.06.2010
Източник: Бон Апети
Салата с грейпфрут и меден дресинг
 
Необходими продукти:
1 салата „Айсберг“
1 грейпфрут
300 г краставици
200 г моркови
2 с. л. мед
сокът от 2 лимона
3 с. л. зехтин
1 ч. л. каперси
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салатата се реже наедро и се поставя в купа. Прибавят се нарязаните на тънки пръчици моркови и краставици.
2
В отделна купа се приготвя дресингът – смесват се медът, сокът от лимоните, каперсите и зехтинът. Всичко се разбива с телена бъркалка до получаването на средно гъст сос и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Грейпфрутът се бели и филетира с помощта на нож така, че да не останат бели люспи по парчетата.
4
При сервирането салатата се овкусява с дресинга, разпределя се в чинии и се аранжира с парчетата грейпфрут.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта