Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби

Патладжани в специална панировка върху канапе от салата "Айсберг" и микс от гъби с лимон и зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана (750 г)
1 салата "Айсберг"
1 яйце
1 ч. ч. едро царевично брашно
1 ч. ч. пшенично брашно
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1 щипка чесън на прах
бял пипер на вкус
100-120 мл зехтин
30-40 мл лимонов сок
2 шепи сушени гъби (200 г стерилизирани горски гъби)
3 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 стръка копър
1 стрък пресен лук
1-2 с. л. зехтин за пържене



Начин на приготвяне:
1
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби
Патладжаните се нарязват на пръчици, осоляват се и се оставят да престоят, докато се отцеди горчивият сок. След това се изплакват.
2
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 2
Сушените гъби се заливат с вода и се оставят да престоят, докато набъбнат.
3
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 3
Пшеничното брашно се разбърква с подправките – кимион, червен пипер, сол, малко чесън на прах и бял пипер на вкус.
4
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 4
Яйцето се чупи в голяма купа и се разбива с прясното мляко.
5
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 5
Патладжанените пръчици се панират последователно в овкусеното пшенично брашно, сместа от яйце и мляко и в царевичното брашно. Пържат се във фритюрник около 5-6 минути.
6
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 6
Предварително накиснатите гъби се отцеждат от водата и се запържват в 1-2 с. л. зехтин, като се посоляват леко. След това се нарязват надребно и се оставят да се охладят.
7
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 7
Скилидките чесън, стръковете копър, магданоз и лук, лимоновият сок и зехтинът се смесват, посоляват се на вкус и се пасират.
8
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 8
Получената ароматна смес се разбърква с добре охладените гъби.
9
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 9
Салатата "Айсберг" се нарязва на тънки ивици и се овкусява с готовия гъбен сос.
10
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 10
Порциите се оформят, като в подходящи чинии се сипва канапе от салатата и върху него се подреждат хрупкавите патладжанени пръчици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: