Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби

Дата: 23.08.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана (750 г)
1 стрък пресен лук
2 стръка копър
2 стръка магданоз
3 скилидки чесън
2 шепи сушени гъби (200 г стерилизирани горски гъби)
30-40 мл лимонов сок
100-120 мл зехтин
бял пипер на вкус
1 щипка чесън на прах
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. едро царевично брашно
1 яйце
1 салата "Айсберг"
1-2 с. л. зехтин за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъбиПатладжаните се нарязват на пръчици, осоляват се и се оставят да престоят, докато се отцеди горчивият сок. След това се изплакват.
2
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 2Сушените гъби се заливат с вода и се оставят да престоят, докато набъбнат.
3
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 3Пшеничното брашно се разбърква с подправките – кимион, червен пипер, сол, малко чесън на прах и бял пипер на вкус.
4
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 4Яйцето се чупи в голяма купа и се разбива с прясното мляко.
5
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 5Патладжанените пръчици се панират последователно в овкусеното пшенично брашно, сместа от яйце и мляко и в царевичното брашно. Пържат се във фритюрник около 5-6 минути.
6
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 6Предварително накиснатите гъби се отцеждат от водата и се запържват в 1-2 с. л. зехтин, като се посоляват леко. След това се нарязват надребно и се оставят да се охладят.
7
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 7Скилидките чесън, стръковете копър, магданоз и лук, лимоновият сок и зехтинът се смесват, посоляват се на вкус и се пасират.
8
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 8Получената ароматна смес се разбърква с добре охладените гъби.
9
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 9Салатата "Айсберг" се нарязва на тънки ивици и се овкусява с готовия гъбен сос.
10
Салата с хрупкав патладжан и сос от горски гъби 10Порциите се оформят, като в подходящи чинии се сипва канапе от салатата и върху него се подреждат хрупкавите патладжанени пръчици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта