Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 царевици
олио за пържене
50–80 г топено сирене
4 стръка пресен магданоз
1 ч. ч. кисело мляко
4 с. л. олио
1 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. ябълков оцет
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сол
1 ч. л. къри
8 чери домата
1 зелена салата
1 глава червен лук
1 тиквичка
разтопено масло за намазване
400 г пилешки гърди с кости
5–6 с. л. брашно
4 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене
Царевиците се почистват, намасляват се и се изпичат върху грил-тиган. Охлаждат се и зърната се остъргват с нож.
2
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 2
Костите и кожата на пилешките гърди се отстраняват и месото се маринова в смесените кисело мляко, къри и сол на вкус.
3
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 3
Тиквичката се реже на филийки с дебелина около 1 см и се пекат върху намазнен грил-тиган по 2 минути от всяка страна, така че да останат хрупкави. При обръщането всяка тиквичка се посолява.
4
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 4
По същия начин се изпича и нарязаният на шайби лук. След това зеленчуците се оставят да се охладят, тиквичката се нарязва надребно и се смесва с половинките чери домати и лука.
5
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 5
Зелената салата се накъсва в салатиера и се добавят царевичните зърна.
6
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 6
Продуктите за дресинга се пюрират, като топеното сирене предварително се реже на кубчета.
7
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 7
Пилешките гърди се почистват от маринатата и се овалват в смесените брашно и сол. Пържат се в предварително загрятото олио по около 5 минути от всяка страна и се нарязват на ивици.
8
Салата с печена царевица, пържено пилешко и дресинг с топено сирене 8
Сервира се, като върху зелената салата се поставят смесените тиквички, лук и чери домати, подреждат се ивиците пилешко и се полива с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: