Салата с печени чушки и карфиол

Дата: 01.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
2 червени чушки
4 глави червен лук
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
30 мл тъмен балсамов оцет
50 мл зехтин „Екстра върджин“(+ за поливане)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с печени чушки и карфиолЛукът се обелва, нарязва се на едри парчета и се слага в тава.

2
Салата с печени чушки и карфиол 2Прибавят се накъсаният на розички карфиол и нарязаните наедро червени чушки. Зеленчуците се посоляват, поливат се с малко зехтин и се пекат около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
Салата с печени чушки и карфиол 3Чесънът се смачква на паста с малко сол и се смесва с балсамовия оцет и зехтина.
4
Салата с печени чушки и карфиол 4Печените зеленчуци се овкусяват с дресинга, наситнения магданоз и накълцаната люта чушка, и салатата се поднася веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Свежа и засищаща, хареса ни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2015
Стана прекрасно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта