Салата с печено свинско и чеснови понички

Дата: 15.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г печено свинско месо
200 г салата (микс)
4 малки глави червен лук
1 люта червена чушка
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. сусамов тахан
2 с. л. зехтин
за поничките:
270 г брашно
50 мл прясно мляко
1 връзка див чесън
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с печено свинско и чеснови поничкиБрашното се смесва с маята и солта. Наливат се 100 мл вода, зехтинът и млякото.
2
Салата с печено свинско и чеснови понички 2Замесва се тесто, като се добавя и наситненият див чесън.
3
Салата с печено свинско и чеснови понички 3Тестото се оставя да втаса, след което от него се оформят 12 топки и се оставят да втасат отново.
4
Салата с печено свинско и чеснови понички 4След това се пържат на маслена баня.
5
Салата с печено свинско и чеснови понички 5Месото се нарязва натънко. Лукът се реже на лодки и се карамелизира в зехтин.
6
Салата с печено свинско и чеснови понички 6Таханът се смесва с лимоновия сок, 3–4 с. л. вода и наситнената чушка.
7
Салата с печено свинско и чеснови понички 7В чинии за сервиране се разпределят овкусените с дресинга зелени салати, лук, месо и начупени понички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


355 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта