Салата със скариди и авокадо

Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. авокадо
200 г скариди
3 листа китайско зеле
1 домат
1 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. соева майонеза (яйчна майонеза)
1-2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сос "Уорчестър"
2 щипки сух копър
1 щипка гранулиран чесън
1 щипка естрагон
1 щипка куркума
1/4 авокадо
1/4 домат
100 г скариди
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
1-2 щипки сол
куркума, сух копър и естрагон на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата със скариди и авокадо
Авокадото се разполовява. Месестата част се разрязва, изважда се внимателно, слага се в купа и се полива с лимонов сок. Добавят се скаридите и соевата майонеза. Вътрешната част на коратa на авокадото също се полива с лимонов сок.
2
Салата със скариди и авокадо 2
Доматът се обелва, почиства се от семето, нарязва се на малки кубчета и се слага в купата. Стрива се зеленчуковият бульон, подправя се с куркума, сух копър, естрагон, гранулиран чесън и сос "Уорчестър" и се разбърква добре.
3
Салата със скариди и авокадо 3
Корите на авокадото се пълнят със сместа. Гарнират се с маслини и се поставят върху канапе от нарязано наситно китайско зеле.
4
Салата със скариди и авокадо 4
Майонезата се приготвя, като месестата част на 1/4 авокадо се залива с лимонов сок. След това се пасира със зехтин, куркума, сух копър, естрагон и сол. В купа се смесва със скаридите и обеления, почистен от семето и нарязан на кубчета домат. Сервира се в кората на авокадото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Направих тази салата в началото на 2007 година, но си мисля, че трябва да я повторя. Тогава само аз си я харесах, но явно лимона се е оказал доста кисел и цялата салата стана много кисела.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: