Салата със спанак

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Салата със спанак
 
Необходими продукти:
400 г накъсани листа спанак
1 ч. л. горчица
2 ч. л. оцет
1 с. л. майонеза
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. захар
4 с. л. олио
6 ленти бекон
150 г твърд кашкавал
1/2 глава червен лук
100 г нарязани на филийки репички
1 скилидка чесън
 

Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се слагат спанакът, репичките, нарязаният на филийки червен лук и настърганият кашкавал.
 

2
Приготвя се заливката, като в подходящ съд с капак се смесват олиото, захарта, лимоновият сок, майонезата, оцетът, горчицата и счуканият чесън. Съдът се захлупва и се разклаща добре, за да се смесят всички продукти.
 

3
Половината от заливката се изсипва върху салатата. (Остатъкът от соса може да се съхранява в хладилник около 3 дни.)
 

4
Беконът се нарязва, запържва се, докато стане хрупкав, отцежда се от мазнината и се натрошава върху салатата.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта