Салата "Стела"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Салата
 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
4–5 големи печурки
1–2 с. л. настъргано сирене “Пармезан”
сокът от 2 лимона
2–3 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек
2–3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата Карфиолът се накъсва на розички. Нарязват се на фини надлъжни филии. По същия начин се нарязват гъбите (с пънчетата). Поставят се в подходяща купа.
2
Салата Дръжките на магданоза се отстраняват, листенцата се накъсват наедро. Изсипват се при карфиола и гъбите.
3
Салата Дресингът се приготвя, като в купа се смесват лимоновият сок, зехтинът, солта и босилекът. Разбърква се добре. Салатата се залива с дресинга, поръсва се със сиренето “Пармезан” и се оставя да престои около 15 минути. Сервира се охладена.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта