Салата „Табуле“ с орехов дресинг

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2010
Салата „Табуле“ с орехов дресинг
 
Необходими продукти:
350 г булгур
350 г чери доматчета
2 връзки магданоз
4 листа мента
сокът от 1 лимон
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
подправки на вкус и чери доматче за украсата
100 г орехи
4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
100 мл зехтин
50 мл балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Булгурът се сварява и се отцежда. Охлажда се и се смесва в купа с разрязаните на четвъртинки доматчета, наситнените магданоз и мента и лимоновия сок. Овкусява се със сол и пипер, добавя се зехтинът и се разбърква добре.
2
Всички продукти за дресинга се пасират и с него се залива салатата (може да се поднесе в сосиера).
3
Украсява се с подправки на вкус и чери доматче.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Много приятна салата, особено с повечко магданоз.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: