Салата ”Тера”

Цвят, витамини и вкус на есен
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2011
Салата ”Тера”
 
Необходими продукти:
1 глава червено цвекло
1 глава алабаш
2 моркова
1/2 бяла ряпа дайкон
50 г сурови белени слънчогледови семки
магданоз за поръсване

за дресинга:
2 с. л. сусамов тахан
3 с. л. зехтин
1 с. л. вода
2 скилидки чесън
1 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата ”Тера”

1. Ряпата, морковите, цвеклото и алабашът се почистват, обелват се и се настъргват.


2
Салата ”Тера” 2

Кората на лимона се настъргва и след това се изцежда и сокът му.


3
Салата ”Тера” 3

Чесънът се стрива на паста с малко сол. Смесват се с останалите съставки за дресинга.


4
Салата ”Тера” 4

Зеленчуците се разбъркват с дресинга и салатата се поръсва със слънчогледовите семки и магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Често приготвям тази салата, но овкусена само със сол,зехтин и лимон и поръсена с натрошени орехи. Направих дресинга на ТЕРРА и много ми допадна-сусамовия тахан придава интересен привкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: