Салата "Цезар"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата \
 
Необходими продукти:
1 маруля
1 скилидка чесън
1 ч. л. сос "Уорчестър" (или соев сос)
3 ч. л. ябълков оцет
3 с. л. извара
1/2 ч. ч. обезмаслено кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
1 скилидка чесън
1 яйце
1 филе от аншоа
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сос "Уорчестър"
2 с. л. лимонов сок
10 с. л. зехтин
сирене "Пармезан"
хляб за крутони
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата \
Марулята се измива и се подсушава добре. Накъсва се на едри парчета и се поставя в салатиера.
2
Салата \
Хлябът се нарязва на малки кубчета, подреждат се в намазнена тава и се пекат в загрята фурна 10-15 минути, като периодично се обръщат. Щом добият златист цвят, крутоните се изваждат и се оставят да се охладят.
3
Салата \
Яйцето се вари 1-2 минути, бели се и се слага в съд за пасиране. Добавят се останалите съставки за сос "Цезар". Пасират се добре.
4
Салата \
В купата с марулята се прибавят крутоните. Салатата се сервира, като непосредствено преди консумация се подправя със сос "Цезар" и се поръсва със сирене "Пармезан".
5
Салата \
Съвет: По желание можете да замените сос “Цезар” с диетичен сос. Диетичният сос “Цезар” се приготвя, като изброените съставки се смесват и се разбиват с пасатор. Салатата се овкусява и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
вкусно е,ще я приготвя със сигурност
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Използвах Айсберг вместо маруля и лимонов сок вместо оцет.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: