Салата „Цезар“

(вариантът на Лора)
Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2011
Салата „Цезар“
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
400 г пилешко филе
4 филийки хляб
сол на вкус
зехтин на вкус

за дресинга:
1 яйце
100 мл зехтин
1 филе аншоа
сокът от 1/2 лимон
3–4 капки сос „Уорчестър“
1 скилидка чесън
60 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата „Цезар“

Зелената салата се накъсва наедро в купа. 


2
Салата „Цезар“ 2

Пилешкото филе се овкусява със сол, черен пипер и зехтин и се запича в сух тиган.


3
Салата „Цезар“ 3

Хлябът се нарязва на кубчета, овкусява се със сол  и се поръсва със зехтин. Кротоните се пекат на 160 градуса 5–6 минути.


4
Салата „Цезар“ 4

Яйцето се сварява за 1–2 минути и се пасира със зехтина, филето аншоа, сок от лимон, соса „Уорчестър“, чесъна, сол, черен пипер и настъргано сирене „Пармезан“.


5
Салата „Цезар“ 5

Салатата се сервира овкусена с дресинга. Отгоре се поставят резени от пилешкото филе и кротони. Поръсва се с люспи от сирене „Пармезан“. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2022
Бон Апети!
5.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Въпреки че нямах филе от аншоа и пармезан, се получи доста вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2018
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2017
Съгласна сэм
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Това е най-сполучливата рецепта за \"Цезар\", на която съм попадала! Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: