Салата „Цезар“

Дата: 17.08.2011
Източник: Бон Апети
Салата „Цезар“
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
400 г пилешко филе
4 филийки хляб
сол на вкус
зехтин на вкус
за дресинга:
1 яйце
100 мл зехтин
1 филе аншоа
сокът от 1/2 лимон
3–4 капки сос „Уорчестър“
1 скилидка чесън
60 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата „Цезар“
Зелената салата се накъсва наедро в купа. 


2
Салата „Цезар“ 2
Пилешкото филе се овкусява със сол, черен пипер и зехтин и се запича в сух тиган.


3
Салата „Цезар“ 3
Хлябът се нарязва на кубчета, овкусява се със сол  и се поръсва със зехтин. Кротоните се пекат на 160 градуса 5–6 минути.


4
Салата „Цезар“ 4
Яйцето се сварява за 1–2 минути и се пасира със зехтина, филето аншоа, сок от лимон, соса „Уорчестър“, чесъна, сол, черен пипер и настъргано сирене „Пармезан“.


5
Салата „Цезар“ 5
Салатата се сервира овкусена с дресинга. Отгоре се поставят резени от пилешкото филе и кротони. Поръсва се с люспи от сирене „Пармезан“. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Това е най-сполучливата рецепта за \"Цезар\", на която съм попадала! Благодаря!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Любимата ми салата, за която най-после открих рецепта по моя вкус.:)Аз добавих към соса и една чаена лъжичка дижонска горчица.Получи се много вкусна салатка.Допълнена с талятели Алфредо,бутилка Шардоне и любимия човек, гарантира страхотна вечеря.;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта