Салата "Жаклин"

Микс от салата Айсберг и червена маруля, билкови кротончета с куркума и босилков дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г салата "Айсберг"
10 листа червена маруля
1 глава червен лук
50 г обезкостени черни маслини
1 червена чушка
"Пармезан" за поръсване
3 филии хляб
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. самардала
1–2 щипки мащерка
1 щипка естрагон
1 щипка куркума
зехтин
120 г майонеза
4 листа босилек
7–8 стръка магданоз
1 с. л. глюкоза
1 ч. л. сол
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Салата
Салатата "Айсберг" се нарязва на ивици и се поставя в салатиера, добавят се накъсаната червена маруля и нарязаният на тънки шайби лук (шайбите трябва да се отделят една от друга). Изсипват се маслините и нарязаната на ивици чушка.
2
Салата
Хлябът се нарязва на кубчета. Подправките за кротончетата се смесват, налива се зехтин и се разбърква. Хлебните кубчета се овалват в сместа и се разпределят в тава. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна, като на петата минута се разбъркват.
3
Салата
Продуктите за дресинга се слагат в подходящ съд и се пюрират.
4
Салата
Салатата се сервира с дресинга и се поръсва с кротончета и "Пармезан".


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: