Салата "Жаклин"

Дата: 20.09.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г салата "Айсберг"
1 ч. л. сол
1 с. л. глюкоза
7–8 стръка магданоз
4 листа босилек
120 г майонеза
зехтин
1 щипка куркума
1 щипка естрагон
1–2 щипки мащерка
1/2 ч. л. самардала
1 ч. л. сол
3 филии хляб
"Пармезан" за поръсване
1 червена чушка
50 г обезкостени черни маслини
1 глава червен лук
10 листа червена маруля
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Салата Салатата "Айсберг" се нарязва на ивици и се поставя в салатиера, добавят се накъсаната червена маруля и нарязаният на тънки шайби лук (шайбите трябва да се отделят една от друга). Изсипват се маслините и нарязаната на ивици чушка.
2
Салата Хлябът се нарязва на кубчета. Подправките за кротончетата се смесват, налива се зехтин и се разбърква. Хлебните кубчета се овалват в сместа и се разпределят в тава. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна, като на петата минута се разбъркват.
3
Салата Продуктите за дресинга се слагат в подходящ съд и се пюрират.
4
Салата Салатата се сервира с дресинга и се поръсва с кротончета и "Пармезан".


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта