Салтимбока с пилешко и вино

Дата: 13.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
4 стръка салвия
150 г прошуто
1 малка глава лук
1 с. л. брашно
40 г краве масло
20 мл зехтин
100 мл бяло вино „Шардоне“
150 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
за пюрето от грах:
500 г замразен грах
40 г краве масло
сол на вкус
за пюрето от моркови:
500 г моркови
100 г заквасена сметана
20 г краве масло
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Салтимбока с пилешко и виноМорковите се обелват, нарязват се на кръгчета и се сваряват, докато омекнат. След това се отцеждат и се смилат в блендер заедно с чесъна и маслото.
2
Салтимбока с пилешко и вино 2Прибавя се и заквасената сметана. Овкусява се със сол и черен пипер. Готовото пюре се оставя на топло.
3
Салтимбока с пилешко и вино 3Грахът се вари в подсолена вода за около 4–5 минути, след това се отцежда и смила заедно със сол и маслото. Готовото пюре се оставя на топло.
4
Салтимбока с пилешко и вино 4Месото се изтънява с нож, всяка част се покрива с фолио и леко се начуква, като се внимава месото да не се разкъсва.
5
Салтимбока с пилешко и вино 5Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Върху всяко парче месо се поставят по едно-две цели листа салвия и се увива добре с прошутото.
6
Салтимбока с пилешко и вино 6Зехтинът се загрява, месото се готви на висока температура за кратко време от двете страни, след това се изважда.
7
Салтимбока с пилешко и вино 7В същия съд на слаб огън се загрява маслото, слага се наситненият лук и, щом омекне леко, се добавя брашното. Когато то се позапържи, се налива първо виното и когато се изпари леко, се сипва бульонът. Готви се на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
8
Салтимбока с пилешко и вино 8Месото се връща в съда да се загрее леко.
9
Салтимбока с пилешко и вино 9Поднася със соса и се гарнира с двете пюрета.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Прекрасен вкус, подходящо за любими хора
9.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Страхотно се получи :)
8.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
Лесно и вкусно! Шардонето замених с бяло Порто, пропуснах салвията, и въпреки това съм приятно очарована!
7.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Лесно за приготвяне :)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Съвет: Преди да се овкуси пилешкото е хубаво да се пробва на сол първо прошутото. Моето си беше соленичко и пилешкото месо пое от него и стана малко по-солено. А към самия сос добавих и 2 с.л. заквасена сметана и така той стана малко по-мек на вкус. Иначе рецептата е страхотна, не особено сложна, малко по-трудоемка, но страхотна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта