Сандвич

Дата: 04.06.2012
Източник: Бон Апети
Сандвич
 
Необходими продукти:
за телешкото:
2 кг телешко контрафиле
1 с. л. синап
3 дафинови листа
1 с. л. черен пипер на зърна
1/2 с. л. кориандър на зърна
1/2 с. л. чесън на прах
1/2 с. л. суха мащерка
2 с. л. морска сол
1/2 ч. л. цвят от сол
за сандвича:
1 бял хляб
1 домат
100 г сирене „Чедър”
150 заквасена сметана
1 с. л. настърган хрян
1 с. л. дижонска горчица
4–5 листа зелена салата
100 мл телешки бульон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сандвич
Всички подправки за телешкото се слагат в блендер и се смилат.

 


2
Сандвич  2
С получената смес се намазва месото. Слага се в тава с решетка на дъното и се пече в загрята на 250 градуса фурна за 20 минути. След това температурата се намалява на 120 градуса и се пече 2–3 часа (зависи от дебелината).

 


3
Сандвич  3
Готовото месо се оставя да се охлади и след това се нарязва на много тънки филии (най-добре със слайс машина.

 


4
Сандвич  4
Хлябът се нарязва на филийки. Сиренето чедър се нарязва натънко. Няколко парчета месо се слагат едно върху друго, отгоре се слага парче чедър и се поставят в загрят съд, като се налива и телешкият бульон. Похлупва се и се оставя докато се разтопи сиренето.

 


5
Сандвич  5
После се поставя върху филия хляб, намазана с горчица. Върху разтопеното сирене се слага листо зелена салата, по желание. Покрива се с друга филия хляб, която също се намазва с горчица.

 


6
Сандвич  6
Заквасената сметана се разбърква с хряна (може да се направи и втори сос от сока от печенето, който да се деглазира с телешкия бульон). Сандвичът се сервира със соса и резени домат.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
много вкусен
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Изглежда невероятен!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта