Сангрия с бяло вино

Ледена и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 мл бяло вино
300 мл сироп от бъз
1 л газирана вода
100 г малини
3–4 кайсии
2 праскови
1/2 лайм

Бон Апети препоръчва:
Черният бъз е храст или ниско дърво, което достига около 3 м височина. Стъблото и клоните са сиво-кафяви, с тънка грапава кора. Листата са срещуположни, назъбени по края, с 3-9 листчета. Има нежни, жълтеникаво-бели цветове, които ухаят много добре. В българската народна медицина цветовете на черният бъз се употребяват за лечение на възпаление на пикочните пътища, при импотентност, хемороиди, подагра, при високо кръвно налягане, воднянка, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, възпаление на простатата, уриниране на кръв, копривна треска, задух, затлъстяване. Той е популярно средство за възстановяване на гласа след упорито пресипване. Ползва се за сваляне на температурата и предизвикване на изпотяване при настинка. Има данни, че е полезен при исхемична болест на сърцето. Може да се консумира и студен. Цветовете съдържат: гликозиди, етерично масло, витамин С, дъбилни и слузни вещества, смоли, органични киселини, следи от алкалоиди. Сиропът от цветове на черен бъз е приготвен по традиционна българска рецепта, като са добавени само натурална захар и лимонена киселина.
Виж повече
 


Начин на приготвяне:
1
Сангрия с бяло вино
Прасковите, кайсиите и лаймът се измиват и се режат на лодки. Слагат се в голям съд за боле или кана.
2
Сангрия с бяло вино 2
Прибавят се малините, виното и сиропът от бъз. Прибира се в хладилник за 1 час.
3
Сангрия с бяло вино 3
Преди да се сервира, се налива газираната вода и се добавя лед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: