Санкочу (Карибска капама)

Типично за Доминиканската република ястие, приготвено от Ивайло Вълчев, сценарист на "Survivor BG"
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2006
Санкочу (Карибска капама)
 
Необходими продукти:
1/2 пиле
500 г телешка плешка
500 г свински гърди
250 г свинска наденица
150 г пушени свински ребра
500 г картофи
100 г стерилизирана царевица
100 г гулия
2 зелени банана
2 зелени чушки
2 глави лук
1 сушена люта чушка
4-5 стръка целина
5-6 с.л. олио
ориз за гарниране
сокът от 1/2 зелен лимон
3-4 скилидки чесън
1 ч. л. сух кориандър
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Санкочу (Карибска капама)
Телешкото месо се нарязва на едри парчета и се слага в купа. Добавят се сокът от лайм, нарязаните наситно скилидки чесън и кориандърът, месото се омесва добре и се оставя да се маринова поне 1 часа.
2
Санкочу (Карибска капама) 2
Олиото се загрява в тенджера под налягане и в него се запържва нарязаният наедро лук. Сипва се маринованото телешко месо и също се запържва.
3
Санкочу (Карибска капама) 3
След това се слагат нарязаните наедро листа целина, налива се гореща вода, тенджерата се затваря и месото се задушава около 30 минути (докато омекне).
4
Санкочу (Карибска капама) 4
Свинските ребърца се обезкостяват и се слагат в тенджерата под налягане заедно с кокалите. Добавят се и нарязаните на едри парчета свински гърди и се оставя да ври още 20-25 минути.
5
Санкочу (Карибска капама) 5
Гулията се нарязва на кубчета, наденицата – на малки парчета, а пилето – на порции. Прибавят се в тенджерата и ястието ври под капак още 20 минути.
6
Санкочу (Карибска капама) 6
Чушките се почистват от семето и се нарязват на малки парченца, обелените картофи – на кубчета, бананите - на шайби. Слагат се в тенджерата заедно с царевицата и стритата чушка, долива се малко вода и ястието се задушава още 20 минути.
7
Санкочу (Карибска капама) 7
При сервиране санкочу се гарнира със сварен бял ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: