Санкочу (Карибска капама)

Дата: 21.10.2006
Източник: Бон Апети
Санкочу (Карибска капама)
 
Необходими продукти:
1/2 пиле
1 ч. л. сух кориандър
3-4 скилидки чесън
сокът от 1/2 зелен лимон
ориз за гарниране
5-6 с.л. олио
4-5 стръка целина
1 сушена люта чушка
2 глави лук
2 зелени чушки
2 зелени банана
100 г гулия
100 г стерилизирана царевица
500 г картофи
150 г пушени свински ребра
250 г свинска наденица
500 г свински гърди
500 г телешка плешка
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Санкочу (Карибска капама)Телешкото месо се нарязва на едри парчета и се слага в купа. Добавят се сокът от лайм, нарязаните наситно скилидки чесън и кориандърът, месото се омесва добре и се оставя да се маринова поне 1 часа.
2
Санкочу (Карибска капама) 2Олиото се загрява в тенджера под налягане и в него се запържва нарязаният наедро лук. Сипва се маринованото телешко месо и също се запържва.
3
Санкочу (Карибска капама) 3След това се слагат нарязаните наедро листа целина, налива се гореща вода, тенджерата се затваря и месото се задушава около 30 минути (докато омекне).
4
Санкочу (Карибска капама) 4Свинските ребърца се обезкостяват и се слагат в тенджерата под налягане заедно с кокалите. Добавят се и нарязаните на едри парчета свински гърди и се оставя да ври още 20-25 минути.
5
Санкочу (Карибска капама) 5Гулията се нарязва на кубчета, наденицата – на малки парчета, а пилето – на порции. Прибавят се в тенджерата и ястието ври под капак още 20 минути.
6
Санкочу (Карибска капама) 6Чушките се почистват от семето и се нарязват на малки парченца, обелените картофи – на кубчета, бананите - на шайби. Слагат се в тенджерата заедно с царевицата и стритата чушка, долива се малко вода и ястието се задушава още 20 минути.
7
Санкочу (Карибска капама) 7При сервиране санкочу се гарнира със сварен бял ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта