Сардински сладки

Дата: 14.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г краве масло (студено)
150 г захар
100 г стафиди
300 г печени лешници
2 яйца
50 мл ром
кората от 1 лимон
за глазурата:
160 г пудра захар
1 белтък
няколко капки лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Сардински сладкиСтафидите се накисват в рома и се оставят да се напоят. В купа се смесват нарязаното на кубчета масло, захарта и брашното.
2
Сардински сладки 2Сместа се претрива с ръце, за да се получат трохи.
3
Сардински сладки 3Прибавят се смлените лешници, предварително отцедените стафиди, лимоновата кора и яйцата.
4
Сардински сладки 4Замесва се твърдо тесто.
5
Сардински сладки 5Разточва се и от него се изрязват триъгълници. Ако тестото омекне, за кратко се прибира в хладилника.
6
Сардински сладки 6Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути и се оставят да се охладят.
7
Сардински сладки 7Глазурата се приготвя, като пудрата захар се пресява и се смесва с леко разбития белтък и малко лимонов сок.
8
Сардински сладки 8Сладките се глазират, оставят се да изсъхнат добре и са готови за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта