Сарми от риба в маруля

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2004
Сарми от риба в маруля
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 маруля
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
кората на 1 лимон
4–5 с. л. олио
2 резена пресен джинджифил
3–4 с. л. кокосови стърготини
черен пипер, сол и лимонов сок на вкус
чили сос по желание


Начин на приготвяне:
1
Сарми от риба в маруля
Листата на марулята се потапят за секунди в подсолена кипяща вода, за да омекнат. Веднага щом се извадят, се потапят в студена вода за 20–30 секунди.
2
Сарми от риба в маруля 2
Джинджифилът се почиства и се нарязва надребно, чесънът и лукът се режат на кръгчета, лимоновата кора се настъргва. Кокосовите стърготини се накисват в малко вода, за да се получи кокосово мляко.
3
Сарми от риба в маруля 3
Лукът, чесънът, джинджифилът и лимоновата кора се слагат в тиган със загрятото олио. След 15–20 секунди се добавя кокосовото мляко и се пържи, докато то се изпари.
4
Сарми от риба в маруля 4
Рибата се филетира и филетата се разрязват на две. Овкусяват се с лимоновия сок и се поръсват с черен пипер и сол.
5
Сарми от риба в маруля 5
Кочанът на марулените листа се отрязва. Във всеки лист се поставя филе, върху което се нанася от запържените зеленчуци и чили соса. Свиват се сарми и се варят на пара около 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: