Сарми по банскалийски

Дата: 25.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
400 г смляно месо от свинска плешка
400 г свински ребра (патрондаш)
200 г сланина
1 кървавица (200 г)
2 кисели зелки
150 г бисерен ориз
2 стръка праз
2 глави лук
200 мл зелев сок
черен пипер на зърна
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми по банскалийскиЛукът се смила в блендер, а празът се наситнява.
2
Сарми по банскалийски 2Оризът се измива и се смесва със смляното свинско месо, двата вида лук и сол на вкус.
3
Сарми по банскалийски 3Пилето се пълни с тази смес.
4
Сарми по банскалийски 4С останалата част от плънката се завиват зелеви сарми. От останалото зеле се заделят цели листа, а другото се реже на ивици.
5
Сарми по банскалийски 5Сланината се реже натънко, кървавицата на парчета, ребрата се нарязват.
6
Сарми по банскалийски 6В керамичен съд се поставят лентичките сланина (трябва да покриват дъното и стените), слагат се накълцаното кисело зеле и ребрата.
7
Сарми по банскалийски 7Отгоре се поставя пълненото пиле, около него сармите, а върху тях – кървавицата. Поръсват се с едро счукан черен пипер, налива се зелевият сок, покрива се със заделените цели листа кисело зеле. Поставя се капак.
8
Сарми по банскалийски 8От брашно и вода се прави тесто, с което се уплътнява процепа между капака и съда.
9
Сарми по банскалийски 9Ястието се пече около 4 часа в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта