Сарми по румънски

Дата: 25.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма (смес)
10 зърна черен пипер
1/2 ч. л. кориандър
1 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
1 с. л. доматено пюре
1 ч. ч. ориз
листа от кисело зеле
2 глави лук
2-3 дафинови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми по румънскиКаймата се слага в дълбока купа и се смесва с ориза и наситнените глави лук.
2
Сарми по румънски 2Сместа се посолява и се подправя с гранулиран лук, чубрица, кимион и кориандър.
3
Сарми по румънски 3Овкусената кайма се омесва с ръце, така че подправките да се разпределят равномерно.
4
Сарми по румънски 4Във всяко листо от кисело зеле се сипва от приготвената плънка и се завиват сарми.
5
Сарми по румънски 5Сармите се подреждат в тенджера и се покриват с цял зелев лист.
6
Сарми по румънски 6Ястието се подправя със зърна черен пипер и дафинов лист.
7
Сарми по румънски 7Накрая се сипва доматеното пюре.
8
Сарми по румънски 8Сармите се заливат с вода и се варят 1- 1 1/2 часа на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта