Сарми с бекон и праз

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Сарми с бекон и праз
 
Необходими продукти:
8 зелеви листа
300 г телешка кайма
200 г бекон
200 г ориз
1 стрък праз
2 ч. л. червен пипер
2 домата
7–8 стръка магданоз
3 с. л. зехтин
тънки лентички праз за украса


Начин на приготвяне:
1
Празът се реже на колелца и се запържва за 2–3 минути в зехтина. Прибавя се беконът, нарязан на кубчета. Запържва се на умерен огън около 2–3 минути, след това се добавя каймата и се бърка, докато тя стане на гранули.
2
След като каймата се задуши, се добавят доматите, нарязани на кубчета, и червеният пипер, разбърква се и след 2–3 минути се сипват оризът и накълцаният магданоз. В сместа се наливат 400 мл вода и тиганът се отстранява от огъня, когато водата се изпари.
3
Зелевите листа се разстилат, слагат се по 2 с. л. смес във всяко и внимателно се завиват сарми.
4
В глинен съд се сипва един пръст вода и плътно завитите сарми се поставят една до друга. Съдът се покрива с фолио и сармите се пекат около 20 минути на 200 градуса. Ако е нужно, се долива вода. При сервиране порциите се украсяват с лентички праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: