Сарми с булгур и кисело зеле „Галушки“

Рецепта от Тракия
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2015
Сарми с булгур и кисело зеле „Галушки“
 
Необходими продукти:
1,5 кг кисело зеле (листа за сърми)
500 г месо от свинска плешка
400 г булгур
50 мл олио
3 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
1 стрък мащерка
300 мл зелев сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чесънът се реже наситно и се задушава в 20 мл олио, заедно с 50 мл вода.
2
Добавя се булгурът и се наливат 300 мл вода. Щом течноста се абсорбира, съдът се дърпа от огъня.
3
Добавят се предварително накълцаното месо, наситнената мащерка, червеният пипер, сол и черен пипер на вкус.
4
От зелката се отделят листа и в тях се слага от плънката. Навиват се малки стегнати сарми и се подреждат в тенджера.
5
Наливат се зелевият сок, вода, колкото да покрие сармите и останалото олио.
6
Сармите се готвят на слаб огън, под капак, докато останат на мазнина – 1 час.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: