Сарми с прясно зеле и гъбен сос

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Сарми с прясно зеле и гъбен сос
 
Необходими продукти:
1 зелка (1кг)
2 ч. л. брашно
2-3 с. л. зехтин
1/2 глава лук
1 кубче пилешки бульон
100 мл готварска сметана
20-30 г масло
250 г пресни печурки
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. смлян кимион
4 с. л. олио
1/2 ч. ч. ориз
8-10 стръка магданоз
1 глава лук
1 скилидка чесън
500 г свинска кайма
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми с прясно зеле и гъбен сосКочанът на зелката се отстранява и в основата й се прави кръстообразен разрез. Слага се в тенджера с вряла подсолена вода и се вари 10-15 минути. Отцежда се от водата и се оставя да изстине.
2
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 2Лукът и чесънът се нарязват и се запържват за 30-40 секунди в загрятото олио. Сипва се оризът, поръсва се с червен пипер и се посолява. Залива се с гореща вода и къкри на котлона, докато течността се изпари.
3
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 3Каймата се слага в купа, сипва се малко вода и се намачква, докато се получи месна каша. Прибавя се към ориза.
4
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 4Ястието се подправя с чубрицата, кимиона, нарязания магданоз и черен пипер на вкус. Разбърква се добре.
5
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 5В изстиналите зелеви листа се сипва от плънката и се завиват сарми.
6
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 6Подреждат се в тенджера, заливат се с гореща вода и се варят 30-40 минути.
7
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 7Лукът и гъбите за соса се нарязват и се запържват в загретите масло и зехтин.
8
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 8Поръсват се с брашно, разбъркват се и се заливат с един черпак от соса на сармите.
9
Сарми с прясно зеле и гъбен сос 9Стрива се кубчето бульон, поръсва се с черен пипер на вкус и се налива сметаната. При сервиране сармите се поливат със соса и се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта