Сарми в тесто

Дата: 24.07.2003
Източник: Бон Апети
Сарми в тесто
 
Необходими продукти:
400 г кайма
1/2 кг брашно
1 ч. л. сол
5–6 листа магданоз
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
60 мл олио
2 глави лук
1 морков
2 домата
200 г ориз
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Сарми в тестоНастърганите моркови и нарязаният наситно лук се задушават, прибавя се измитият и почистен ориз и се пържи, докато стане стъклен. Слагат се настърганите домати и червеният пипер, разбърква се и се долива 1/2 л вода.
2
Сарми в тесто 2Плънката ври, докато оризът поеме течността. Накрая се овкусява с подправките, разбърква се и се сваля от огъня. Докато е гореща, се прибавя суровата кайма и се разбърква добре.
3
Сарми в тесто 3Солта за тестото се разтваря в 250 мл вода. Брашното се пресява, поставя се в купа, налива се подсолената вода и се меси, докато се получи разтегливо тесто.
4
Сарми в тесто 4От готовото тесто се правят малки топки, всяка от които се разточва на дебелина 2–3 мм и големина колкото длан. В тях се слага от плънката, завиват се сарми и се подреждат в предварително намаслена тава. Поръсват се с вода и олио и се пекат в предварително загрята фурна около 15–20 минути при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта