Сармички "Ритон"

Дата: 24.02.2007
Източник: Бон Апети
Сармички
 
Необходими продукти:
15-20 листа от кисело зеле
1/2 ч. л. чубрица
1/2 с. л. кимион
5-6 с. л. олио
1 пакетче суха гъбена супа
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
200 г гъби
500 г свинска плешка
червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Сармички Лукът и морковите се нарязват наситно, гъбите и месото - на малки кубчета.Чесънът се почиства от зародиша и също се нарязва наситно.
2
Сармички В тенджера се загрява олиото, сипват се нарязаните моркови, задушават се кратко и се прибавят гъбите.
3
Сармички След това се слага свинското месо.
4
Сармички Добавят се лукът и чесънът и продуктите се запържват, като се бъркат непрекъснато.
5
Сармички Гъбената суха супа се разтваря в малко вода.
6
Сармички Плънката се сгъстява с приготвения гъбен сос, разбърква се и се сваля от котлона.
7
Сармички Овкусява се с чубрицата и кимиона и хубаво се разбърква.
8
Сармички Във всяко зелево листо се слага от плънката и се завиват сарми.
9
Сармички Сармите се подреждат в йенска тава, добавя се малко олио и се заливат с разтворен във вода червен пипер.
10
Сармички Тавата се покрива с алуминиево фолио. Първите 30 минути ястието се пече при температура на фурната 220 градуса. След това температурата се намалява до 180 градуса и се пече още 30 минути. Накрая фолиото се отстранява и сарите се запичат за 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта