Съвършеното пълнено пиле

Дата: 02.01.2012
Източник: Бон Апети
Съвършеното пълнено пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле
100 г краве масло
сол, черен и червен пипер на вкус
за плънката:
100 г перлен ориз
2 червени чушки
1 морков
1 глава лук
1 стрък селари
1 скилидка чесън
10 г сухи манатарки
350 мл пилешки бульон
50 мл олио
1/2 връзка мащерка
1/2 връзка магданоз
2–3 листа салвия
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух джоджен
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Съвършеното пълнено пиле
Лукът, чесънът, чушките, селарито и морковите се нарязват наситно и се запържват в олиото. Добавят се накиснатите във вода и нарязани на кубчета гъби.


2
Съвършеното пълнено пиле 2
След тях се сипва оризът и когато и той се запържи леко, се овкусява с джоджена и червения пипер.


3
Съвършеното пълнено пиле 3
Налива се бульонът (като се запазва малко за печенето), слагат се наситнените пресни подправки и се оставя оризът да абсорбира течността. Накрая се овкусява със сол и черен пипер и плънката се оставя да се охлади.


4
Съвършеното пълнено пиле 4
С помощна на остър нож се прави разрез по гърдите на пилето и се отстранява костта–ядеца.


5
Съвършеното пълнено пиле 5
Отделят се ставите на крилцето, след това с пръсти се разделя пилешкото филе от средната кост.


6
Съвършеното пълнено пиле 6
Пилето се обръща и се отделя месото от гръбнака на птицата. По същия начин се отделя ставата на бутчето.


7
Съвършеното пълнено пиле 7
 Ако всичко до тук е добре отделено, всички кости от гръбнака и гръдния кош ще излязат заедно с едно дърпане.


8
Съвършеното пълнено пиле 8
Накрая се изваждат костиците от бутчетата и крилата, като се прорязва малко от месото около костта и тя се издърпва.


9
Съвършеното пълнено пиле 9
Пилето се намазва с овкусеното с подправките масло. След това се пълни и отворите се затварят с шиш.


10
Съвършеното пълнено пиле 10
Пече се с останалия пилешки бульон в загрята на 160 градуса фурна за 1 час, покрито с фолио. После фолиото се отстранява и се оставя месото да се запече и да хване хубава коричка.


11
Съвършеното пълнено пиле 11
Пилето се изважда върху скара, за да се охлади и да се отцеди соса от печенето.


12
Съвършеното пълнено пиле 12
Нарязва се на филии и се сервира със соса от печенето.



    

Съвет: Костите от пилето можете да приберете във фризера за супа.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта