Селска баница

Гост: Стефка Мурджева
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2005
Селска баница
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 яйце
1 струйка олио
1 щипка захар
1 щипка сол
12 яйца
1 кг сирене
200 мл олио
1 к. ч. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Селска баница
В 500 мл вода се разбива едно яйце, прибавят се сол, захар и малко олио. Постепенно се изсипва брашното и се замесва тесто, което се оставя настрана.
2
Селска баница 2
Готовото тесто се разделя на девет средни по големина топки. Разточват се, така че да се получат тънки кори. Седем от тях поотделно се запичат за 1-2 минути във фурна при температура 180 градуса.
3
Селска баница 3
Първата неизпечена кора се разстила върху синия (голяма тава с диаметър 80 см) и върху нея се разпределят две разбити яйца.
4
Селска баница 4
Останалите 10 яйца се разбиват в купа, след което се добавят сода бикарбонат, натрошеното сирене и олио.
5
Селска баница 5
Една върху друга в синията се редят изпечените кори, като върху всяка се нанася от плънката и по малко олио. Най-отгоре се слага втората неизпечена кора и краищата се прегъват навътре.
6
Селска баница 6
Баницата се пече 5-10 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Когато се зачерви, се обръща и се пече още 5-10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: