Селска бохча

Източник: pancake
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.02.2012
Селска бохча
 
Необходими продукти:
250 г готово тесто за пици
200 г пилешки гърди
1 бр. лук
150 г гъби
120 мл течна сметана
2 бр. средноголеми картофи
100 г топено сирене


Начин на приготвяне:
1

В дълбок тиган запържваме лука, гъбите, нарязаното на ивици месо. Прибавяме сметаната, сол и черен пипер и задушаваме до готовност. Не трябва да е течно!

 


2

Разточваме тестото и го слагаме в голяма кръгла тава, така че краищата да излизат отвън. На дъното слагаме приготвената плънка с месото. Отгоре нарязваме на кръгчета топеното сирене.

 


3

Най-отгоре на едро ренде настъргваме сварените картофи. Добавяме малко  масло и сол. Загъваме "бохчата" като издърпваме краищата по средата. Поръсваме по желание с микс от семена.

 


4

Печем на 180 градуса за 30-40 минути или до зачервяване. Бон Апети!

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
Изключително вкусна, всички си облизахме пръстите! Добавям само какво ми хрумна - първо, на пълнежа много му отива къри и второ, по начина, по който е дадена рецептата, семената отгоре изпадат - това може да се поправи, ако се намаже предварително тестото с яйце и тогава се поръси с тях.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2013
Поздравления изглежда невероятно и непременно ще е пробвам :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Невероятно вкусно се получи:)Поздрави!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Извинявам се,че не съм отговорила досега.Според мен прясното мляко няма да е удачно,понеже ще втечни плънката.Може да пробвате със заквасена сметана.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
искам да попитам течната сметана може ли да се замени с прясно мляко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: