Сельодка под шуба

Дата: 07.07.2007
Източник: Бон Апети
Сельодка под шуба
 
Необходими продукти:
1-2 филета сельодка
50-70 г сварено цвекло
10-15 г червен лук
1-2 чери домата
1 сварен морков
1 сварен картоф
1 сварено яйце
3-4 с. л. майонеза
 

Начин на приготвяне:
1
Сельодка под шубаЦвеклото, морковът и картофът се настъргват на едро ренде. Лукът и сельодката се нарязват на малки парченца.
2
Сельодка под шуба 2Настърганият картоф се слага в купичка и се разбърква с 1 с. л. майонеза, като по желание се поръсва с малко сол. По същия начин се приготвят морковът и цвеклото.
3
Сельодка под шуба 3В чиния се поставя метален ринг и в него се оформят 2 нива, като първо се сипва сместа от картофи с майонеза, а след това - морковите с майонеза.
4
Сельодка под шуба 4Отгоре се поръсва с наситнен лук и се слага ситно нарязаната сельодка.
5
Сельодка под шуба 5Сельодката се покрива с настъргано цвекло с майонеза и рингът внимателно се изважда.
6
Сельодка под шуба 6Цвеклото се поръсва с настъргания жълтък на яйцето.
7
Сельодка под шуба 7Чинията се декорира с настърган белтък и парченца чери домати и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Класически руски ордьовър, но слоя с морковите и цвеклото ми се станаха някак по-течни. Като вкус е типичен за старата руска кухня.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта