Шафрани пулао (Ориз със зеленчуци и шафран)

Дата: 05.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
микс от зеленчуци
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. шафран
1 с. л. гарам масала (къри)
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. краве масло
2 с. л. течна сметана
3 с. л. зехтин
1/4 индийско орехче
2 зърна зелен кардамон
3 зърна черен кардамон
10-15 зърна кимион
10 бадема
10 ядки сурово кашу
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка пресен джоджен
3 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
200 г ориз
карамфил
 

Начин на приготвяне:
1
Шафрани пулао (Ориз със зеленчуци и шафран)В тенджера с кипнала вода се слагат карамфилът и зърната кардамон и се налива зехтинът. Сипва се почистеният ориз и се вари около 10 минути, като се оставя леко твърд. След това се отцежда от водата.
2
Шафрани пулао (Ориз със зеленчуци и шафран) 2Миксът от зеленчуци се сипва в тенджера с гореща вода, подправя се със сол и куркума и се вари до готовност. След това зеленчуците се отцеждат и се изплакват със студена вода.
3
Шафрани пулао (Ориз със зеленчуци и шафран) 3Маслото се разтопява в тенджера, слагат се нарязаният наситно чесън, зърната кимион, шафранът, наситненият джинджифил и индийското орехче и се разбърква.
4
Шафрани пулао (Ориз със зеленчуци и шафран) 4
При запържените подправки се сипват сварените зеленчуци, бадемите и суровото кашу. Поръсва се с гарам масала (къри), слага се доматеното пюре и се разбърква.


5
Шафрани пулао (Ориз със зеленчуци и шафран) 5След това се налива сметаната, разбърква се и се сипва оризът. Ястието се поръсва с нарязаните наедро магданоз и пресен джоджен, посолява се на вкус и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2015
Изключително приятно и лесно за приготвяне.На семейството ми им хареса екзотичния вкус на ястието :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта