Шафраново ризото с броколи

Дата: 10.03.2010
Източник: Бон Апети
Шафраново ризото с броколи
 
Необходими продукти:
300 г ориз
8–10 сушени мариновани домати
50 г краве масло
1 ч. л. шафран
1/2 кубче зеленчуков бульон
200 г броколи
15–20 бр. маринован арпаджик
сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът и сушените домати се запържват в маслото. Подправят се с шафрана и се разбърква, като постепенно се добавя предварително разтвореният и кипнат бульон. Бъркането продължава, докато стане готов оризът.
2
Слагат се бланшираните броколи и малките лукчета и се овкусява със сол и черен пипер. Аранжира се в чиния и по желание се поръсва с „Пармезан“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


301 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта