Шакшука с пилешки кюфтенца

Дата: 31.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
60 мл зехтин
1 яйце
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен лук
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
за соса:
700 г пасирани домати (от консерва)
250 г краве сирене
6 яйца
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шакшука с пилешки кюфтенцаПилешкото месо се смила в месомелачка.
2
Шакшука с пилешки кюфтенца 2Смесва се с наситнените пресен лук и скилидките чесън, яйцето, кимиона, кориандъра, сол и черен пипер на вкус. Прибавя се и половината зехтин и се замесва кайма.
3
Шакшука с пилешки кюфтенца 3Оформят се малки кюфтета, които се пържат до златисто в останалия зехтин.
4
Шакшука с пилешки кюфтенца 4Прибавят се червеният лук и 2 скилидки чесън, нарязани наситно, и се запържват за кратко.
5
Шакшука с пилешки кюфтенца 5Наливат се доматите, овкусява се със захарта, ригана, сол, черен пипер и лютия червен пипер. Готви се на умерен огън около 5 минути.
6
Шакшука с пилешки кюфтенца 6Чукват се яйцата, натрошава се сиренето, похлупва се и се готви, докато яйцата се забулят.
7
Шакшука с пилешки кюфтенца 7Ястието се сервира с наситнен магданоз.




Съвет:
Може да прехвърлите ястието в тава, тогава да чукнете яйцата и да го запечете във фурна, докато яйцата се забулят.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта