Шаран чорба

Дата: 05.12.2002
Източник: Бон Апети
Шаран чорба
 
Необходими продукти:
1 шаран (1 1/2 кг)
1-2 люти чушки по желание
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
5-6 с. л. олио
1 дафинов лист
2 глави лук
2 червени чушки
200 г стерилизирани домати
1/2 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Шаран чорбаШаранът се почиства от люспите и вътрешностите. Слага се в тенджера и се залива с 2 л студена вода. Посолява се и се вари 20 минути на тих огън заедно с зарязаните наедро глава лук и магданоз.
2
Шаран чорба 2Сварената риба се почиства от костите. Бульонът се прецежда и запазва. Стъблата на магданоза се нарязват надребно, червените чушки – на кубчета.
3
Шаран чорба 3В олиото за минута се запържва нарязаният надребно лук, поръсва се с червен пипер и брашно и се налива бульонът. Добавят се доматите, дафиновият лист, лютите чушки, нарязаните стъбла на магданоза, червените чушки. Вари се 15 минути, слага се рибното месо и варенето продължава още 5 минути. Накрая чорбата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта