Шаран с гъби по китайски

Дата: 23.10.2003
Източник: Бон Апети
Шаран с гъби по китайски
 
Необходими продукти:
1 шаран (1,5-2 кг)
1 ч. л. захар
1 с. л. оцет
2-3 с. л. соев сос
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 кубче зеленчуков бульон
3-4 с. л. олио
50 г гъби шийтаке
100-150 г печурки
1 морков
1 стрък праз
олио за пържене
нишесте за паниране
1/2 ч. л. нишесте
 

Начин на приготвяне:
1
Шаран с гъби по китайскиШаранът се филетира и кожата се отстранява. Филетата се режат на малки парчета, посоляват се и се панират в нишестето. Пържат се в силно загрято олио до златисто.
2
Шаран с гъби по китайски 2Гъбите шийтаке се накисват в студена вода за 30 минути, отцеждат се и заедно с печурките се режат наедро, а празът и морковът - на шайби.
3
Шаран с гъби по китайски 3В сгорещеното олио при често разбъркване за 3-4 минути се запържват празът и морковът. Прибавят се гъбите и се пържи 2-3 минути. Овкусява се с подправките, натрошава се бульонът и се слага оцетът. Разбърква се добре, поръсва се с нишестето и се добавят 2-3 с. л. вода. Бърка се още 2-3 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта