Шарен хляб

Дата: 22.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за зеленото тесто:
300 г брашно (+ за поръсване)
4 връзки магданоз
1/2 пакетче суха мая (3,5 г)
1 ч. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
за оранжевото тесто:
300 г брашно (+ за поръсване)
70 г сушени домати от буркан
4 обелени печени червени чушки
1/2 пакетче суха мая (3,5 г)
1 ч. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
за жълтото тесто:
300 г брашно (+ за поръсване)
4 моркова (около 300 г)
1/2 пакетче суха мая (3,5 г)
1 ч. л. зехтин
сол на вкус
за намазване:
1 яйце
за поръсване:
2 с. л. сусам
 

Начин на приготвяне:
1
Шарен хлябЗеленото тесто се приготвя като се смесват брашното, солта, зехтинът, маята и се добавят листата на магданоза, пасирани с 50 мл топла вода. Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
2
Шарен хляб 2Жълтото тесто се приготвя като морковите се сваряват на пара, докато станат много меки, охлаждат се и се пюрират. Брашното се смесва със солта, зехтина, маята и морковеното пюре, и ако е необходимо, се добавят около 2 с. л. вода. Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
3
Шарен хляб 3Оранжевото тесто се приготвя като чушките и сушените домати се смилат. Брашното се смесва със солта, зехтина, маята и зеленчуковото пюре, и ако е необходимо, се добавят около 2 с. л. вода. Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.
4
Шарен хляб 4Трите втасали теста се оформят на фитили с еднаква дебелина и дължина. Сплитат се и хлябът се оставя да втаса за около 30 минути.

5
Шарен хляб 5След това се маже с разбито яйце и се поръсва със сусама. Пече се около 35–40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2015
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2014
Страхотен зеленчуков вкус.
5.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2014
УНИКАЛЕН ХЛЯБ :)))
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2014
Направих го с голямо желание , получи се \"почти\" като вашия. Вкусен и много красив ! Всички зарадвах вкъщи.Благодаря за чудесната идея ! Поздрави :)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2014
Рецептата е много интересна. Зеленото тесто ми се получи по-малко от останалите. Аз по принцип правя доста тестени неща, но този път хлябът ми стана малко клисав. Може би аз нещо не го охладих както трябва, а и не успях да го наплета като вас стегнатичко. И последно - жълтото тесто ми беше най-вкусно. Все пак мисля, че рецептата е много добра и ще повторя. Само не знам дали ще го направя с толкова цветове. Искам и да попитам дали мога да направя такова маслиново тесто с маслинова паста? Вероятно няма да е много приятно на цвят. Притеснява ме дали маслиновата паста не е много мазна. И още нещо - направих си го съвместно с доматената супа с патладжани. Добра комбинация се получи. Червеното тесто не си подхождаше особено, но зеленото беше супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта