Шарена каша с коприва

Дата: 19.04.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Шарена каша с коприва
 
Необходими продукти:
1 кг коприва
200 г сланина
100 г царевично брашно
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сланината се нарязва на дребни парченца и се запържва в собствена мазнина, до зачервяване. Прибавя се част от брашното и се разбърква два-три пъти.
2
Веднага след това се слага измитата и нарязана надребно коприва. Задушава се до омекване, посолява се, залива се с гореща вода и се вари на тих огън няколко минути, след което се добавя останалата част от брашното, размито в малко студена вода.
3
Кашата се оставя да ври още 5-6 минути. Отстранява се от огъня и се поднася.



Съвет:
Вместо с коприва, кашата може да се приготви с лобода или спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта