Шарена салата

Уникална комбинация от цветове, форми и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 краставици
2 моркова
1 червена чушка
2 стръка пресен лук
1/4 глава червено зеле
50 г сурово кашу

за дресинга:
сокът от 1 лайм
сокът от 1/2 портокал
1 с. л. тамаринд
1 с. л. мед
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
1 връзка пресен магданоз
40 г кашу
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шарена салата
Зелето се реже натънко.
2
Шарена салата 2
Обелената краставица се разполовява по дължина и се нарязва на парчета, с дебелина 3–4 мм.
3
Шарена салата 3
Чушката се нарязва на малки кубчета, обелените моркови – на шайби, а лукът се реже косо натънко. Нарязаните зеле, краставица, чушка и моркови се слагат в купа.
4
Шарена салата 4
Дресингът се приготвя, като се смесват сокът от лайма, сокът от половин портокал, тамариндът, медът, сокът от настъргания джинджифил, настърганият чесън и наситненият магданоз. Добавят се смляното в блендер кашу и сол на вкус.
5
Шарена салата 5
Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се сервира, поръсена с кашуто и пресния лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: